Vo Vranovskej nemocnici zorganizujú odborný urogynekologický workshop

23.04.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 23. apríla (TASR) - Zvyšovanie odbornosti gynekológov je hlavným cieľom urogynekologického workshopu, ktorý sa uskutoční 2. mája v priestoroch Vranovskej nemocnice, n. o. Pripravované podujatie bude pozostávať z praktickej časti, ako aj odborných prednášok.
Májový workshop vo Vranove nad Topľou sa bude venovať téme liečby stresovej inkontinencie a suburetrálnych pások. "Stresová inkontinencia spôsobuje ženám psychické a zdravotné ťažkosti, často aj zníženie pracovného či spoločenského uplatnenia. Medzi jej najčastejšie príčiny patria opakované pôrody, nedostatok hormónov po prechode, ťažká fyzická práca, opakované infekcie močových ciest, neurologické a iné ochorenia," informovala Zuzana Gajdošiková, PR manažérka spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá Vranovská nemocnica.
Primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia nemocnice Vladimír Spišák v tejto súvislosti uviedol, že pripravované podujatia zoznámia gynekológov s dôležitými novinkami, ktoré môžu následne uplatniť v praxi. "Cieľom workshopu je vyskúšať si nové operačné metódy, ako aj použitie nových zdravotníckych materiálov v domácom prostredí."
Odborné stretnutie gynekológov zorganizuje Vranovská nemocnica v spolupráci so Slovenskou lekárskou spoločnosťou, vranovským Spolkom lekárov a Slovenskou lekárskou komorou.
 

Vyberte región